Događaji

HAK

Zatvoreni granični prijelazi Macelj, Miljana, Mihanović Dol i Sveti Martin na Muri

Zatvoreni granični prijelazi Macelj, Miljana, Mihanović Dol i Sveti Martin na Muri

Zbog poplava u Sloveniji zatvoren je granični prijelaz Macelj te se vozila s autoceste A2 Zagreb-Macelj na čvoru Krapina preusmjeravaju prema prijelazu Lupinjak, a iz istog razloga zatvoreni su i prijelazi Miljana, Mihanović Dol te Sveti Martin na Muri, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog pojačanog prometa na naplatnim postajama Lučko na izlazu s autoceste A1 kolona je 3,5 kilometra.

Zbog izlijevanja vode na prometnicama u Karlovačkoj županiji na državnoj cesti D1 iz smjera BiH u smjeru sjevera vozi se jedino relacijom Ličko Petrovo Selo (D217)-Prijeboj (D1)-Borje (D52) -Vrhovine-Otočac (D50)-čvor Otočac (A1), a iz smjera juga Borje (D52)-Vrhovine-Otočac (D50)-čvor Otočac (A1). Vozačima HAK preporuča da kao obilazni pravac koriste autocestu A1.

Zbog mjestimice veće količine vode koja se zadržava na kolniku otežano se vozi na većini cesta u Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i dijelu Zagrebačke županije. Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje.

Izlazak osobnih vozila pojačan je povremeno na graničnim prijelazima Metković, Rupa, Kaštel i Plovanija. Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, a kolona je duga oko jedan kilometar.

Trajekti plove prema redu plovidbe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.