Događaji

Evakuacija

Tajfun Vongfong napustio Japan

Tajfun Vongfong napustio Japan

Snažan tajfun Vongfong napustio je Japan u utorak i ostavi za sobom dvije žrtve, jedna je osoba nestala, a gotovo 100 ih je ozlijeđeno, objavile su vlasti samo tjedan dana nakon prvog razarajućeg tajfuna.

 

Pošto su ga meteorološke službe spustile na razinu tropske depresije taj 19. tajfun sezone nalazi se u vodama sjeveroistočne obale arhipelaga.

Najmanje 96 osoba ozlijeđeno je u 23 od 47 prefektura u zemlji, po državnoj postaji NHK.

Dvoje mrtvih zabilježeno je na zapadu Japana. Tijelo jednog 90-godišnjaka otkriveno je u jami jedne farme u Tottoriju. Vozač kamioneta, 72-godišnjak, također je poginuo u padu u močvaru u Ehimeu.

Jedan Kinez također je nestao. Odnijeli su ga valovi u Shizuoki, južno od Tokija, u nedjelju popodne dok je pecao s dvojicom prijatelja koji su spašeni.

Stotinama tisuća osoba savjetovano je da napuste domove tijekom produljenog vikenda zbog opasnosti od bujica blata, poplava i velikih valova.

Nuklearna centrala u Fukushimi stavljena je pod povišeni nadzor. Tvrtka TEPCO, koja je privremeno prekinula rad, objavila je kako "nije ustanovljena šteta niti neuobičajena aktivnost u centrali".

Prije tjedan dana tajfun Phanfone prošao je arhipelagom i za sobom ostavio desetak mrtvih i nestalih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.