Događaji

Sukobi

Izrael pojačao mjere sigurnosti u Jeruzalemu

Izrael pojačao mjere sigurnosti u Jeruzalemu

Izraelske vlasti pojačale su u četvrtak mjere sigurnosti u Jeruzalemu, nakon dana nasilja obilježena napadom automobilom na pješake u prometnoj jeruzalemskoj ulici.

 

Nakon tog napada, drugog na putnike koji silaze iz tramvaja u tri tjedna, snage sigurnosti počele su u četvrtak ujutro postavljati betonske blokove za zaštitu tramvajskih stajališta duž pruge.

Vozač automobila u srijedu se zabio u skupinu pješaka a zatim izašao iz vozila i počeo napadati ljude metalnom šipkom sve dok ga nije ustrijelila i ubila policija koja smatra da je riječ o palestinskom terorističkom napadu.

Napadač je ozlijedio osam osoba od kojih su dvije u kritičnu stanju. Napad se zbio u glavnoj ulici koja povezuje pretežito arapski Istočni Jeruzalem i susjednu četvrt nastanjenu ultraortodoksnim židovima, rekla je policija.

Noć nakon napada bila je obilježena sukobima između Palestinaca i izraelskih policajaca u istočnom Jeruzalemu, posebice u izbjegličkom logoru Šuafat odakle je napadač kojega je na licu mjesta usmrtila izraelska policija.

Policija je podigla barikade u nekoliko četvrti u palestinskom dijelu te rasporedila dodatne snage na glavnim raskrižjima.

Objavila je da je uhitila "16 osoba zbog remećenja javnog reda" do kasno u noć. U četvrtak ujutro "zavladao je mir nakon sukoba u srijedu navečer u istočnom Jeruzalemu", kazala je Luba Samri, glasnogovornica izraelske policije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.