Događaji

Trajekti plove prema redu plovidbe

DHMZ: Danas u Hrvatskoj pretežno sunčano

DHMZ: Danas u Hrvatskoj pretežno sunčano

Djelomice, a na većem dijelu Jadrana, u višem gorju i istočnoj Slavoniji pretežno sunčano. U većini kopnenih krajeva i mjestimice na otvorenom moru sjevernog Jadrana ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci, a u središnjoj se Hrvatskoj niski oblaci mogu mjestimice zadržati i veći dio dana.

 

Vjetar slab, u sjevernim i istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, podno Velebita mjestimice umjerena bura, a na otvorenom moru srednjega Jadrana sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, a na Jadranu između 13 i 18°C.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog izgradnje čvora Jakuševec, između čvorova Kosnica i Buzin (od 29. do 27. km) u smjeru Bregane vozi se servisnim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km/h, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Zaprešića, A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Zagreba te A11 Velika Gorica-Buševec.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je oko 1,5 km).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.