Događaji

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe

HAK: kolnici mokri i skliski, moguća i poledica

HAK: kolnici mokri i skliski, moguća i poledica

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, a mogući su i odroni zemlje i kamenja.

U Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A2 Zagreb-Macelj te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.

Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U petak, 28. studenoga od 8 do 14 sati na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo 2 od 9. do 14. kilometra u oba smjera promet će teći samo voznim tracima uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. U četiri će se navrata promet prekidati na 10 minuta, zbog radova.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

DHMZ: pretežno oblačno, a u sjeverenoj Dalmaciji, Lici i Slavoniji djelomice sunčano

Na većem dijelu Jadrana i u zapadnoj unutrašnjosti u petak se očekuje pretežno oblačno, a u sjevernoj Dalmaciji, Lici i Slavoniji djelomice sunčano ili barem kraća sunčana razdoblja, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Kiša se povremeno očekuje uglavnom u južnoj Dalmaciji, na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru. Vjetar većinom slab jugoistočni i istočni, a na Jadranu će jugo pojačati na jako do olujno. Najviša temperatura između 4 i 9, na Jadranu od 14 do 19 stupnjeva Celzijusa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.