Događaji

Razotkrivena mafijaška skupina, pod istragom bivši gradonačelnik Rima

Razotkrivena mafijaška skupina, pod istragom bivši gradonačelnik Rima

Talijanska policija u utorak je objavila da je razotkrila mafijašku skupinu u Rimu i privela 37 osoba, u sklopu istrage koja seže do bivšeg gradonačelnika prijestolnice Giannija Alemanna, javljaju talijanski mediji.

Od 37 privedenih, 29 je zadržano u pritvoru dok je osmorici određen kućni pritvor.

Te osobe, među kojima su poduzetnici i mjesni politički čelnici, optužene su za mafijaško udruživanje, iznude i korupciju.

Optuženi su da su pokrenuli veliki sustav korupcije koji je omogućio lažne javne natječaje i korištenje državnih fondova koji su bili namijenjeni prihvatnim izbjegličkim centrima, objašnjava Corriere della Sera na svojoj internet stranici.

Navodni šef te skupine Massimo Carminati je bivši član NAR-a, terorističke skupine krajnje desnice aktivne krajem 1970-ih godina. On je također bio član glavne rimske zločinačke skupine iz tog doba, bande Magliana.

Među najpoznatijim upletenim osobama su Gianni Alemanno, ministar poljoprivrede Silvia Berlusconija od 2001. do 2006. i gradonačelnik Rima od 2008. do 2013.

Alemanno nije uhićen, ali njegova kuća i uredi su pretraženi.

On je u priopćenju reagirao i istaknuo da oni koja ga poznaju znaju da se uvijek otvoreno i nepopustljivo borio protiv mafijaških i zločinačkih organizacija svih vrsta. Zaključio je da će dokazati da nema veze s tim optužbama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.