Događaji

Split:

Splitski studenti prikupljaju pomoć za 400 siromašnih obitelji

Splitski studenti prikupljaju pomoć za 400 siromašnih obitelji

Splitski će studenti i ove godine tijekom blagdana provesti humanitarnu akciju "Dobro srce studenata Splita" kojom u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama pomažu više od 400 siromašnih obitelji u Splitu i okolici, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Rektoratu splitskoga Sveučilišta.

Inicijator i koordinator akcije Marijan Bašić podsjetio je kako je riječ o šestoj takvoj akciji te je pozvao sve studente, ali i druge sugrađane, da se kao i proteklih godina odreknu "tek jedne kave kojom se može učiniti veliko djelo".

"Zaista nije važno koliko se daruje, makar to bila i sitnica, važno je samo srce", rekao je Bašić i dodao kako su prvu akciju napravili za 70 obitelji, a ove se godine taj broj povećao na 400.

Ravnatelj nadbiskupijskoga Caritasa Slavko Jerončić istaknuo je kako humanitarna akcija "Dobro srce studenata Splita" iz godine u godinu pokazuje da studenti, ali i trgovački lanci, udruge, branitelji i sportaši, imaju veliko srce, pa se proširuje i svjedoči o tome da u hrvatskom narodu "uistinu postoji potencijal dobrote koji se očituje u pravom trenutku, kad je najpotrebnije".

"Caritas u evidenciji ima uistinu najsiromašnije kojima je pomoć najpotrebnija. Zahvaljujemo svima koji daruju, a Caritas je garancija da će ono što se prikupi zaista otići na pravu adresu. Mi to garantiramo", rekao je Jerončić.

Istaknuo je da je u program povremene pomoći, u kojem se dijele paketi, uključeno 400 obitelji te da broj onih koji trebaju pomoć stalno raste.

Sve prikupljeno u sedmodnevnoj akciji, a radi se većinom o prehrambenim artiklima, odjeći, obući, higijenskim potrepštinama i igračkama, studenti predaju Caritasu koji selektira pakete i naposljetku uručuje obiteljima kojih u evidenciji ima više od 2000.

Zadovoljstvo akcijom izrazio je i rektor splitskoga Sveučilišta Šimun Anđelinović, koji je istaknuo da mu je posebno zadovoljstvo što je akcija uspješna i što će se darovi dati onima kojima je najpotrebnije pa će se Božić dočekati u ozračju zajedništva i darivanja.

U akciji, osim studenata, sudjeluju Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Caritas i mnogobrojne braniteljske udruge. Humanitarna akcija unutar splitskoga Studentskog centra te nekoliko fakulteta i na studentskom kampusu provodit će se od 11. do 17. prosinca, a građani će u prodavaonicama "Tommy" u za to predviđene košare moći ostaviti darovane potrepštine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.