Događaji

Blagdanska akcija

Supernova donirala računalnu opremu OŠ Voštarnica

Supernova donirala računalnu opremu OŠ Voštarnica

Kao i svake godine, dolaskom božićnih blagdana Supernova centar Zadar tradicionalno daruje djecu i potrebite.

Ovaj je put donacija vrijedna 20.000 kuna uručena Osnovnoj školi Voštarnica, jedinoj posebnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi osnovno školovanje učenika s većim teškoćama u razvoju.

Prigodno uručenje donacije održano je 17. prosinca u prostorima škole gdje su djelatnici Supernova centra Zadar uručili učenicima kupljenu opremu, a škola u znak zahvale, zahvalnicu i proizvode Učeničke zadruge „Mocire".

- Supernova i tijekom godine sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama, no Božić je ipak posebno vrijeme u godini kad obavezno pomažemo ustanovama i udrugama kojima je pomoć najpotrebnija.

Ove godine odlučili smo se za Osnovnu školu Voštarnica koja se u svom radu susreće s brojnim problemima; između ostalog i nedostatnim sredstvima za kvalitetniji nastavni rad, kazala je voditeljica Supernova centra, Iva Surić, dodavši kako je u dogovoru s ravnateljicom škole kupljena potrebna računalna oprema.

- Kao i uvijek, sretni smo što smo u mogućnosti pomoći i nadamo se da će tako biti i ubuduće, dodala je Surić.

Od ravnateljice Osnovne škole Voštarnica Irene Dukić doznali smo kako je kupljen iznimno potreban materijal za rad s učenicima u nastavi. - 4 osobna računala i 3 monitora služit će nam u svrhu nastave, između ostalog pri korištenju edukativnih i ostalih sadržaja s interneta koji su primjenjivi u nastavi. Također, donirani tableti (5 komada) koristiti će nam za odgojno obrazovni rad u nastavi, odnosno za korištenje aplikacija Slovarica, Komunikator, Matematička igraonica, Pamtilica i Glaskalica nastalih kroz projekt ICT-AAC koji podupire Europska unija, kazala je ravnateljica Dukić.

Posebno za ovu prigodu, učenici su izveli i kratku priredbu s tri točke: Plesnom točkom koju izvodi Trio Voštarnikus, Scensku igru Nijemi film i Ples Hoki -poki.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.