Događaji

Jak vjetar, poledica

Za sav promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Za sav promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Zbog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

 

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), koji vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na dionicama autocesta A1 između Zadra i Biska te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Orehovice.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionicu državne ceste DC1 Vaganac-Udbina-Gračac-Pađene (Knin) i dionicu stare ceste kroz Gorski kotar (DC3) između Zdihova i Delnica. Zimski su uvjeti i na nekim državnim cestama u Dalmaciji. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Sljemenska cesta u Zagrebu otvorena je za sva vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja i posebnih ograničenja.

U prekidu su trajektne linije: Split-Rogač, Split-Supetar, Sumartin-Makarska; katamaranske linije: Rijeka-Mali Lošinj, Split-Vis, Split-Rogač, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Split-Bol-Jelsa; brodska linija: Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.