Događaji

NATO i EU snažno osuđuju teroristički napad u Parizu

NATO i EU snažno osuđuju teroristički napad u Parizu

NATO i Europska unija snažno su osudili teroristički napad na sjedište satiričkog tjednika Charlie Hebdo u srijedu u Parizu, u kojem je poginulo 12 osoba, a desetak ih je ranjeno.

"Snažno osuđujem teroristički napad na prostorije tjednika Charlie Hebdo u Parizu. To je bio barbarski čin i sramotni napad na slobodu medija", kaže se u izjavi glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga.

"Sve članice NATO-a ujedinjene su u borbi protiv terorizma. Terorizam u svim njegovim oblicima i manifestacijama nikad ne se može tolerirati ni opravdati", dodao je Stoltenberg.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je da je šokiran brutalnim napadom.

"To je čin koji se ne može tolerirati, barbarstvo koje nas sve dovodi u pitanja kao ljudska bića i kao Europljane", rekao je Juncker, izražavajući solidarnost s Francuskom.

Francuski predsjednik Francois Hollande smjesta je stigao na poprište tragedije koja se dogodila u rezidencijalnoj četvrti francuske prijestolnice, nazvavši taj događaj "terorističkim napadom" i "činom iznimnog zvjerstva". Riječ je o najsmrtonosnijem napadu počinjenom na tlu Francuske u posljednjih najmanje 40 godina.

Osim 12 ubijenih, četiri ranjene osobe su u "kritičnom stanju", rekao je Hollande, pozvavši na "nacionalno jedinstvo".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.