Događaji

TUNA & SUSHI FESTIVAL 2015.

Japanski i hrvatski chefovi razmijenili iskustva i znanja u pripremi tunjevine

Japanski i hrvatski chefovi razmijenili iskustva i znanja u pripremi tunjevine

Radionicu je popratila i japanska nacionalna televizijska kuća NHK

U četvrtak, 22. siječnja, u poslijepodnevnim i večernjim satima održana je radionica u obradi i pripremi tune pod vodstvom dvojice priznatih japanskih chefova i majstora sushija, g.Amana i g.Satoa, u restoranu Foša u Zadru.

Fotografije: Davor Strenja Photography Radionici su prisustvovali chefovi iz čak osam zadarskih restorana te po jednog restorana iz Lovrana i Šibenika. To su restorani Bruschetta, 2Ribara, Kornat, konoba Pece, Pelegrini, Turisthotel Catering te restorani hotela Falkensteiner, Bastion i Draga de Lovran.

Japanski i hrvatski chefovi su razmijenili iskustva i znanja u pripremi tunjevine, a posebno zanimljivo je bilo promatrati kako japanski majstori na virtuozan način obrađuju tunu svojim posebnim tradicionalnim i dragocjenim noževima.

Radionicu je popratila i japanska nacionalna televizijska kuća NHK, koja će za vrijeme trodnevnog festivala izraditi posebnu reportažu o Zadru i zadarskoj regiji.

Ovako obrađena tuna, inače donirana od strane hrvatskih uzgajivača i izvoznika u Japan, tvrtki Pelagos, Kali tuna, Jadran tuna i Sardina iz Postira na Braču, bit će poslužena u petak na gala večeri u restoranu Foša za mnoge uvažene uzvanike iz Japana, Australije, Francuske, Republike Koreje i Hrvatske, ali i na središnjoj manifestaciji za javnost koja će se održati na Narodnom trgu u Zadru u subotu, dana 24. siječnja od 11:00 do 13:00 sati, uz poseban show i nastup Wa-daiko bubnjarske grupe Kiyo-Kito Taiko.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u subotu na zanimljivom gastronomskom događaju na Narodnom trgu!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.