Događaji

Međureligijski koncert u Sisku

Međureligijski koncert u Sisku

Međureligijski koncert u sklopu projekta "Upoznaj, moli, surađuj", koji zajednički provode Sisačka biskupija, Medžlis islamske zajednice u Sisku i Srpska pravoslavna crkva u Sisku, održan je u subotu u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku.

Riječ je o prvom zajedničkom koncertu ikad održanom u Sisku koji je okupio brojne vjernike iz sve tri zajednice, a nastupili su Hor manastira Kovilj iz Srbije, Selsebil - zbor islamske zajednice iz Rijeke i Katedralni zbor Uzvišenja sv. Križa iz Siska.

Cilj koncerta, kao i cijelog projekta, bio je na lokalnoj razini oplemeniti i obogatiti obzorja međusobnog poznavanja kroz različite duhovne sadržaje, predstavljajući sličnosti i posebnosti te promovirati trajne zajedničke vrijednosti tri zajednice.

Organizatorima je na početku programa zahvalio sisački biskup Vlado Košić, a o projektu i pozitivnim vrijednostima koje je donio govorili su njegovi voditelji Natalija Grubar, Spomenka Jurić, povjerenik za ekumenizam i dijalog Sisačke biskupije vlč. Branimir Motočić, sisački imam Alem ef. Crnkić i sisački paroh o. Veselin Ristić. Svi su istaknuli kako je taj projekt pokazao da se može živjeti i podučavati međureligijski dijalog te kako je na lokalnoj razni takva vrsta suradnje itekako potrebna i moguća, a za sve tri zajednice donosi brojne dobiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.