Događaji

Prijenos izricanja presude o uzajamnim tužbama

ICJ: Nikolić, Vučić i Dodik zajedno prate izricanje presude u Haagu

ICJ: Nikolić, Vučić i Dodik zajedno prate izricanje presude u Haagu

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno u utorak prate izravan televizijski prijenos izricanja presude o uzajamnim tužbama Srbije i Hrvatske za genocid na Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu.

Služba za odnose s javnošću srbijanskog predsjednika objavila je da trojica čelnika zajedno prate izricanje presude u sjedištu srbijanskog predsjednika na Andrićevom vijencu te da će po završetku prijenosa srbijanski predsjednik dati izjavu u ime sve trojice.

Pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu počelo je u 10 sati izricanje presude po uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid izvršen na hrvatskom teritoriju od 1991. godine do 1995. godine, a Radiotelevizija Srbije izravno prenosi sjednicu sudskog vijeća ICJ-a.

"Odbačene obje tužbe", "Tužbe Hrvatske i Srbije odbačene u cijelosti", "Hrvatska nije dokazala da se dogodio zločin genocida", "Sud u Haagu odbacio hrvatsku tužbu i srpsku protutužbu za genocid", "Uživo, dan odluke: I hrvatska i srpska tužba odbačene u cijelosti", prvi su naslovi kojima elektronički mediji i internetska izdanja beogradskog tiska objavljuju odluke sudskog vijeća ICJ-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.