Događaji

Ne očekuju se veća izlijevanja

Korana i Kupa u opadanju, ne očekuju se problemi ni na Savi

Korana i Kupa u opadanju, ne očekuju se problemi ni na Savi

Rijeke Korana i Kupa su u opadanju u Karlovcu, a prema Sisku Kupa raste, no kako prema meteorološkim prognozama idućih deset dana neće biti kiše, ne očekuju veća izlijevanja rijeka ni u Karlovcu ni na Savi.

Što se Karlovca tiče, na snazi su pripremne mjere obrane od poplave za Kupu, a za Koranu su još na snazi redovne mjere obrane od poplava, rekla je Hini Biljana Željeznjak, voditeljica karlovačke Ispostave Hrvatskih voda.

Prema njenim riječima za promet je zatvorena D23 u mjestu Šeketino Brdo, obilazak je starom cestom kroz Duga Resu. Zbog izlijevanja rijeke Kupe zatvorena je državna cesta DC 36 kod Koritinje i Županijska cesta Husje - Kobilić. Promet je obustavljen i Ulicom Mala Švarča do Logorišta, kao i cesta prema Gornjim Priselcima.

Zoran Čavlović, zamjenik rukovoditelja obrane od poplave sektora za srednja i donju Savu, rekao je Hini da prema meteorološkim prognozama "nema na vidiku kiše u narednih deset dana", tako da se ne očekuju problemi ni u krajevima uz Savu gdje će u narednih dan ili dva rasti vodostaji.

"Ovaj rast vodostaja posljedica je i kiša i topljenja snijega, posebno u slijevu Korane, ali i Kupe, jer je kiša padala i u Sloveniji. Korana puni Kupu, a Kupa se slijeva u Savu, tako da Sava nizvodno od Siska raste po četiri centimetra na sat. To je posljedica i ulijevanja Une, Vrbasa i Bosne, desnih pritoka Save, jer je bilo dosta kiše i kopnjenja snijega i u Bosni", rekao je Čavlović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.