Događaji

U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

Info dani o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva

Info dani o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva

U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u četvrtak su otvoreni Info dani o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz sredstava državnog proračuna i fondova EU za 2015., čija je svrha zainteresiranim udrugama i organizacijama predstaviti natječaje koji će se raspisivati u ovoj godini.

Organizacijama civilnoga društva u 2015. na raspolaganju je više od 700 milijuna kuna bespovratnih sredstava koji će se raspodijeliti putem domaćih i EU natječaja i javnih poziva.

"U 2015. očekuju se 83 različita natječaja financirana iz državnog proračuna i fondova EU koji će biti dostupni organizacijama civilnog društva, a natječaje će raspisati 17 javnih tijela na državnoj razini", istaknula je voditeljica Odjela za financijsko upravljanje u osiguranju kvalitete Danijela Lovrić Oštarić.

Tijekom dvodnevnog događanja, natječaje će predstaviti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma, Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske, Vladin Ured za udruge, Vladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vera Šutalo iz MZOS-a naglasila je važnost partnerstva za kvalitetno rješavanje projekata ili programa, pritom posebno istaknuvši važnost udruga zato što se već niz godina pokazuju kao vrlo kvalitetni i korisni partneri koji svojim programima i projektima pokazuju visoku, akademsku razinu spoznaje potreba za odgojno-obrazovni sustav.

Ocijenila je kako je MZOS učinio veliki iskorak time što je prošle godine imalo nekoliko natječaja u vezi izvaninstitucionalnog obrazovanja, pritom iskoristivši sve što su mogli iz Europskog socijalnog fonda, pogotovo kada se radi o pomoćnicima u nastavi.

Tijekom događaja omogućen je video streaming kako bi se omogućilo informiranje i aktivno sudjelovanje što većeg broja zainteresiranih udruga izvan Zagreba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.