Događaji

Kišno nevrijeme praćeno vrlo jakim vjetrom

Nevrijeme na Makarskom primorju, uz orkanske udare bure

Nevrijeme na Makarskom primorju, uz orkanske udare bure

Kišno nevrijeme praćeno vrlo jakim vjetrom zahvatilo je u četvrtka ujutro Makarsko primorje, bura puše prosječnom brzinom od 70-tak, a s orkanskim udarima i više od 140 kilometara na sat.

U zadnjih 12 sati palo je 17 litara kiše po metru četvornom.

Zbog olujnog vjetra od jutros su u prekidu trajektne linije Makarska - Sumartin na otoku Braču i Drvenik - Sučuraj na otoku Hvaru.

Bura je također, prema informaciji Gradskog centra Osejava u Makarskoj, pričinila manje štete u gradu na prometnim znacima, kioscima, reklamnim panoima i tendama.

Na najvišem biokovskim vrhu Svetom Juri od sinoć pada snijeg, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT na Biokovu. Temperatura se spustila na minus 5,5 stupnjeva Celzija, visina snijega je tridesetak centimetara, a u nanosima i do pola metra.

Ceste na cijelom Primorju su mokre i skliske pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja posebice kod svetišta Vepric nedaleko Makarske, na državnoj cesti D8 kod Baškog Polja te na brzoj prometnici od Baškog Polja do južnog ulaza u tunel Sveti Ilija u Bastu zbog mogućih jakih bočnih udara vjetra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.