Događaji

Occupy Croatia

Uoči protuprosvjeda branitelji zatražili zaštitu institucija

 Uoči protuprosvjeda branitelji zatražili zaštitu institucija

Pokret Occupy Croatia za danas je najavio još jedan protuprosvjed. Na prošlom se prosvjedu protiv branitelja u Savskoj, podsjetimo, okupilo 250 ljudi.

Branitelji prosvjednici su izrazili nezadovoljstvo najavljenim antiprosvjedom te su zatražili zaštitu od državnih institucija. Jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda u Savskoj, Đuro Glogoški apelirao je na mir i dostojanstvo. Osvrnuo se na prozivke antiprosvjednika da iz šatora u Savskoj šire poruke netolerancije i fašizma:

"Molimo sve da izbjegnu bilo kakve sukobe i izgrede jer to nije u interesu nikome, to je samo u interesu onima koji cijelo vrijeme pokušavaju napraviti podjelu u hrvatskom društvu. Ako su oni koji su štitili Ustav i Hrvatsku državu fašisti da li su onda oni koji su napadali Hrvatsku fašisti? Izgleda da je to njihova poruka koju žele uputiti hrvatskoj javnosti", poručio je Glogoški.Branitelji su upozorili kako bi u slučaju da antiprosvjednicima bude omogućen dolazak u Savsku 66 bilo teško kontrolirati situaciju i spriječiti moguće izgrede.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.