Događaji

U pretrazi kopilotove kuće pronađen važan dokaz

U pretrazi kopilotove kuće pronađen važan dokaz

Obitelji žrtava poginulih u padu zrakoplova Germanwingsa šokirani su informacijama o uzroku nesreće.

 

Zašto je kopilot namjerno srušio avion i sa sobom u smrt povukao još 149 ljudi nije sasvim razjašnjeno.

Dok istražitelji to pokušavaju utvrditi, u javnost izlaze detalji njegovog privatnog života.

U kući kopilota Andreasa Lubitza istražitelji su pronašli važan trag koji bi mogao objasniti njegov postupak. Nije poznato o čemu je riječ, ali je policija demantirala da je pronađeno oproštajno pismo.


Njemački mediji pišu da su pronađeni dokazi koji upućuju na psihičke probleme. Nedavno je raskinuo vezu s djevojkom, a prije šest godina patio je od teške depresije zbog čega je uzeo višemjesečnu pauzu od pilotske obuke.

Njegovi susjedi šokirani su viješću da je on kriv za nesreću.


"Ne mogu vjerovati da je to učinio namjerno, ne slaže se to s dojmom koji imam o njemu."

Kako bi podigle razinu sigurnosti svojih putnika, nakon ovih saznanja, pravilo da u pilotskoj kabini uvijek moraju biti dvije osobe, uvele su aviokompanije iz Velike Britanije, Kanade i Novog Zelanda, a od ranije ga primjenjuju SAD i Ryanair.

S mjesta nesreće u francuskim Alpama počelo je izvlačenje tijela poginulih. Prizor je stravičan, rekao je spasioc Jean Sebastien Beaud.

"Kao spasioc vidio sam svakakve prizote, ali nikada nešto ovakvo grozno. Prizor je bio strašan." U obližnje mjesto stigle su obitelji stradalih, pa i obitelj kopilota, ali su otišli nakon vijesti da je on kriv za nesreću.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.