Događaji

Velika obljetnica

Putin pozvao Kolindu Grabar Kitarović na vojnu paradu

Putin pozvao Kolindu Grabar Kitarović na vojnu paradu

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na vojnu paradu koja će se 9. svibnja održati u Moskvi povodom velike obljetnice 70 godina pobjede nad naci-fašizmom i završetka Drugog svjetskog rata, no iz Ureda predsjednice nije dobio odgovor, potvrđeno je iz Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu, javlja N1info

Na tradicionalnoj ruskoj vojnoj paradi prethodnih godina okupljali su se brojni svjetski državnici, među kojima i bivši hrvatski predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić. Ove godine, demonstracija vojne sile u Moskvi održat će se u jeku sankcija Europske unije i SAD-a protiv Rusije zbog njezine uloge u sukobima u Ukrajini. Iz tog razloga, gotovo nitko od čelnika država članica EU-a neće nazočiti vojnoj paradi u Moskvi.

Iznimka je češki predsjednik Milos Zeman, koji je potvrdio da će prihvatiti poziv ruskog kolege Putina i poručio da 'zatvara vrata' svoje rezidencije američkom veleposlaniku u Pragu koji ga je zbog takve odluke diplomatski razapeo, piše Tportal.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.