Događaji

Tribina:

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar sudjeluje u projektu SEECEL

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar sudjeluje u projektu SEECEL

Danas je u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića Zadar održana tribina Poduzetnički duh na temu poduzetništva.

Škola sudjeluje na projektu SEECEL koji ima za cilj postaviti cjeloživotno učenje o poduzetništvu kroz obrazovanje. SEECEL je regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne europe(South East European Centre for Entrepreneurial Learning). Na projektu sudjeluju Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska.

Cijeli program podržan je od Europske Unije i Glavne uprave Europske komisije za poduzetništvo i industriju s ciljem razvoja poduzetničkog učenja kao ključne kompetencije u svim razinama i oblicima obrazovanja. Kroz poticanje suradnje stručnjaka zemalja jugoistočne Europe i razmjenu dobre prakse, cilj je Centra podržati unapređenje učenja poduzetništva, poticanje poduzetničkog duha i poduzetničkog razmišljanja kod svih generacija.

Tribina Poduzetnički duh je promicala poduzetničku okolinu i jačala svijest za stvaranje poduzetnički pismenog društva koje nas vodi održivom ekonomskom rastu i razvoju.Pomogla je učenicima i profesorima da razmišljaju poduzetnički. Na tribini su se predstavile poduzetnice Valentina Jačan iz tvrtke Driope d.o.o., Nives Jurišić iz Bilja Jerkin, Josip Bobanović vlasnik OPG-a Bobanović.

Na tribini je sudjelovala i suradnica za obrazovanje iz Obrtničke komore Zadaraske županije Lidija Udiljak,ravnatelj strukovne škole Vice Vlatkovića Tihomir Tomčić, voditeljica projekta Anastazija Milardović te ravnateljica Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar, Jelena Gulan uz učenike i profesore.

Svrha je održavanja tribine poticanje mladih ljudi na ulazak u svijet poduzetništva i razumijevanje načela poduzetništva preko osobnih iskustava poduzetnika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.