Događaji

Maksimir

U Zagrebu obilježen Praznik rada uz grah i karanfile

 U Zagrebu obilježen Praznik rada uz grah i karanfile

Iako se velika sindikalna povorka ove godine održava u Sisku, Praznik rada slavi se i u zagrebačkom Maksimiru gdje se kod velike pozornice tradicionalno dijeli 60 tisuća porcija graha, a očekuje se do 50 tisuća ljudi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je sugrađanima dijelio grah i karanfile te uputio svima poruku za Praznik rada.

"Više reda, rada i odgovornosti, bolje organizacije, i solidarnosti s onima koji se u utakmici rada i kapitala ne snalaze i treba im pomoći. Zato smo od grada Zagreba napravili socijalno najodgovorniju metropolu u Europi. Prvi grad po socijalnoj odgovornosti, apsolutno," poručio je Bandić. A da je grah ukusan i postao tradicija prvosvibanjskog praznika, potvrdili su nam i građani.

"Mi smo purgeri, grah je dobar." "Dvadeset godina dolazim svake godine." "Tu sam preko 40 godina u Zagrebu, još niti jednom nisam bila pa su me prijateljice iz planinarenja pozvale.

" "Planinarimo svake nedjelje, ali za Prvi maj idemo već tradicionalno na Maksimir sa sestrom. Veselimo se grahu jer takav se ne može napraviti, kakav je tu."Što se prometa tiče, pojačan je i tramvajski promet prema Maksimiru, ali većih gužvi i poteškoća zasad nema, rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

"Sve tramvajske i autobusne linije voze redovito, ali prema nedjeljnjom voznom redu zbog Međunarodnog praznika rada. Isto tako ne očekujemo nikakve poteškoće i u nastavku dana. Iako će se, ukoliko situacija na terenu, odnosno povećan priljev putnika bude zahtijevao voziti pojačano. Na onim linijama koje voze prema Maksimiru uključit ćemo dodatne kapacitete," rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Sve traje u Maksimiru do večernjih sati, a program se održava na glavnoj pozornici u Maksimiru i Vidikovcu uz mnogobrojne nastupe poznatih glazbenika. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.