Događaji

Sigurnost građana

Ubojstvo usred bijela dana - je li Zagreb siguran grad?

Ubojstvo usred bijela dana - je li Zagreb siguran grad?

Dan nakon jednog od najokrutnijih ubojstava posljednjih godina u Zagrebu, mnogi postavljaju pitanje jesmo li dovoljno sigurni na ulicama glavnog grada.

 

U predgrađu glavnoga grada, u sred bijela dana i nasred ulice više napadača izrešetalo je žrtvu na cesti. Zvuči kao prizor iz akcijskih filmova ali radnja se odvijala u Zagrebu i bila je stvarna. I nije to prvi put da se tako nešto dogodilo, podsjeća stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

"Zagreb unazad destak godina i još više, bilježi puno ovakvih slučajeva. Nije to ni prvi, a vjerojatno nažalost niti zadnji ovakav slučaj. Svako ovakvo brutalno ubojstvo ima svoju reperkusiju i narušava osjećaj sigurnosti građana".Međutim, nastavlja Cvrtila, građani nemaju razloga za zabrinutost.

"Ovaj slučaj nema nikakav utjecaj na širu populaciju, na veći broj građana jer je on u osnovi izoliran i usmjeren je samo na jednu osobu".

Zagreb je po sigurnosti daleko ispred gradova u regiji. Gledajući broj kaznenih djela na 100 000 stanovnika, statistike to potvrđuju pa se Zagreb može okarakterizirati kao siguran grad. Ponavlja to već godinama i gradonačelnik Milan Bandić.

"Tužan sam zbog toga što se dogodilo u Sesvetama jučer ujutro, ali to je sastavni dio Zagreba kao europske metropole. Ali usprkos tome, koliko god farizejski zvučalo, sigurnost se u Zagrebu i u Hrvatskoj još piše velikim slovima", rekao je Bandić.Bandić je građane pozvao na mir i dostojanstvo, a policiju da što prije riješi slučaj...

 "Ovo je opomena svima nama da o tome više brinemo, da policija i obavještajna zajednica poradi na tom slučaju, rasvijetli ga i što prije vinovnike toga događaja privede pravdi. Svi mi moramo pomalo biti oprezni", zaključio je gradonačelnik Milan Bandić. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.