Događaji

Svih deset klubova javilo se na raspravu

U Saboru stanka zbog branitelja

U Saboru stanka zbog branitelja

U Saboru je jutros zatražena stanka zbog sinoćnjih događaja na Markovom trgu. Svih deset klubova javilo se na raspravu.

Hrvatskom je zavladala atmosfera straha, poručila je HNS-ova Nada Turina-Đurić. Jučer se mogao osjetiti bijes i ogorčenje onih kojima su prava ugrožena, a to su pristojni i normalni građani ove države, poručuje HNS-ovka.

"To se nažalost, dragi kolege, ne može nazvati nikako drugačije nego prijetnjom državnim udarom i nasilnom smjenom vlasti", rekla je Nada Turina-Đurić. HDZ-ov Zvonko Milas pita zašto premijer jednostavno ne izađe razgovarati s braniteljima.

"Vrlo često imam osjećaj kao da živimo u dvije različite države, a živimo u jednoj državi, u našoj zemlji koja je u velikim problemima. I mislim da najveća opozicijska stranka i stranka koja je na vlasti moraju voditi neki dijalog", rekao je Milas.

SDP-ov Nenad Stazić je odlučio napasti svim oružjem i to HDZ, Karamarka i vođe prosvjeda.

"Oni ne shvaćaju da se Domovina ljubi radom i poštenjem, a ne otimačinom, pljačkom, prijetnjama, sijanjem straha. S jedne strane, izlaz iz krize, a s druge strane obećanje doline suza a možda i doline krvi. Našli su grupu militanata da ih upregnu u svoja kola, da se za njih bore kako bi ih opet doveli na vlast da opet mogu pljačkati", rekao je Stazić.

Stazić je posebno oštar bio prema Tomislavu Karamarku nazvavši ga kukavicom i lijenčinom koji ne dolazi u Sabor, ali zato uzme plaću svaki mjesec. Za kraj je poručio da je vrijeme da pametniji prestanu popuštati. Nezavisni Branko Vukšić poručio je da se branitelji dižu iznad zakona, također tvrdi da mu je Klemm potvrdio da će izbori stati ako na vlast dođe HDZ.

"Ovo što se sada događa to je obračun, najava obračuna sa crvenim vragovima. Ja smatramd a sam tu najcrveniji, znači da sam prvi na redu. A to je vaš predsjednik najavio da će se prvo obračunati sa crvenim vragovima", rekao je Vukšić.Damir Kajin također misli da ovakva situacija godi samo određenim političarima.

"Sjajan početak sezone. Šteta za imidž zemlje je nemjerljiva. Ali to je manje bitno.Bitno je da se društvo dijeli i da od tih podjela štetu ima cijela nacija, a koristi imaju samo dvije stranke", rekao je Kajin.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.