Događaji

Oštro

Ostojić najavio prijave zbog Markova trga i plinskih boca u Savskoj

 Ostojić najavio prijave zbog Markova trga i plinskih boca u Savskoj

Izmišljotina je da je policija na Markovom trgu brutalno pretukla ratne invalide, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić stajući iza Ravnateljstva policije i demantija navodne policijske brutalnosti na Markovom trgu tijekom neprijavljenog prosvjeda branitelja iz Savske.

Postupanje policije bilo je u skladu sa zakonom i uz najmanju moguću primjenu sile, a oni koji su mislili izazvati drukčiju reakciju, u tome nisu uspjeli, poručio je Ostojić.
 
Najavio je da će Ravnateljstvo policije nakon analize videomaterijala za neprijavljeni prosvjed, kao i za plinske boce na Savskoj podnijeti prekršajne ili kaznene prijave.


''Počinitelji mogu biti privedeni. O tome hoće li netko biti sankcioniran ili ne, ne odlučuje ministar unutarnjih poslova. O tome kasnije odlučuje sud, da li postoje elementi kaznenog djela ili ne'', rekao je resorni ministar. Ne spominjući ime šefa oporbe Tomislava Karamarka, Ostojić se osvrnuo i na njegovu izjavu o nemilim događajima i napadima prosvjednika na policajce.


''Žalosna je činjenica da bivši ministar unutarnjih poslova, iako je gledao i vidio napade na policiju, reagira na način da smatra da je netko iznad zakona. Da netko ima pravo samom tom činjenicom što je sudjelovao u Domovinskom ratu, što je bivši branitelj iili ratni veteran, da ima pravo ponašati se na taj način. To je nešto neprihvatljivo'', rekao je Ostojić.

''Vrlo je važno to istaknuti. S druge strane, ja se zalažem za to da zakon bude jednak za sve. I da upravo to mora biti potka policajcima u njihovu postupanju'', dodao je. Prekršajne prijave su već otišle organizatorima prosvjeda koji ih, kazao je Ostojić, nisu htjeli preuzeti. Kada će iste i kaznene otići ostatku prosvjednika, nije rekao. To je, kaže, pitanje za ravnatelja policije odnosno policijske službenike koji će te prijave podnijeti.

''Protiv svih. A kada, odgovor je kad policija podnese prijavu'', rekao je Ostojić.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.