Događaji

Policija upozorila građane: Raste broj provala dolaskom sezone godišnjih odmora

Policija upozorila građane: Raste broj provala dolaskom sezone godišnjih odmora

"Možemo poručiti građanima ukoliko uoče sumnjivu osobu blizu stana ili kuće, susjedovog doma da obavijeste policiju o tome. Da tehničke predmete potpišu serijske brojeve i druge karakteristike tako da ukoliko se one otuđe mogle lakše identificirati," rekao je Žugel.

Jedno od upozorenja je i da u svojim domovima ne držite veću količinu gotovine, a nakit bi bilo dobro spremiti u sefove.

Najbolja je zaštita je, dodaje Žugel, ugradnja alarmanog sustava i videonadzora - ne samo zbog prevencije već i olakšavanja posla policiji u procesu istrage. Stupce crne kronike u zadnje vrijeme često popunjavaju slučajevi brojnih prijevara. Iako u odnosu na prošlu godinu ovo kazneno djelo bilježi pad od 30 posto, iz krim policije upozoravaju građane i na to:

  "Da ne puštaju u stan nepoznate osobe bez prethodne provjere o kome se radi, poglavito osobe koji se predstavljaju kao radnici HEP-a, plinare, osobama koje pružaju usluge masaže i prodaje pomagala za masažu. Također ih upozoravamo da ne ostvaruju telefonske kontakte kao osobe koje se predstavljaju kao razni službenici, da ne daju podatke o brojevima klreditnih kartica i bankovnih računa," rekao je načelnik sektora krim policije.

Policija također upozorava na pojačani oprez u javnom prijevozu, gdje također vrijedi pravilo - ne nosite veću količinu novca sa sobom.

Inače, kriminalistički odjel zagrebačke policije bilježi u prvih 6 mjeseci ove godine pad općeg kriminaliteta, no rast gospodarskog kriminala i zlouporabe droge.

 "Ali to možemo pripisati učinkovitosti rada policije. Kako se otkrivaju tako se i prijavljuju i na taj način policija zadire u tamnu brojku kriminaliteta," kaže Žugel.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.