Događaji

Mrak Taritaš u posjetu poplavljenim područjima

Mrak Taritaš u posjetu poplavljenim područjima

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš posjetit će poplavljena područja u županjskoj Posavini te će u Rajevom selu održati konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o tijeku obnove obiteljskih kuća uništenih u katastrofalnim poplavama.

 

Kako teče obnova kuća i kada će i posljednji stanovnici useliti u svoje obnovljene domove, izvjestit će danas ministrica Anka Mrak Taritaš i to dan prije isteka roka kojega je sama zadala.

U svibnju je obećala da će do 15. kolovoza većina kuća biti dovršena. No, stanje na terenu, čini se, ne govori tome u prilog. Obnovljeno je 80 posto kuća, kaže načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić.

"Većina mještana je zadovoljna kako ide obnova no još je puno posla, sigurno neće moći biti u tom roku gotovo, ja bih bio sretan da to bude do kraja listopada, dva i pol mjeseca poslije roka, ja se nadam da će se do tada svi ljudi uspjeti vratiti u svoje kuće. Još ima jako puno posla", rekao je Lucić za Media servis.

Rokovi su već više puta odgađani, a najodgovornijima Lucić smatra izvođače radova..

"Oni ne poštuju ili ne stignu, uzmu puno posla i ne mogu ga u roku završiti, po meni su problem izvođači radova, ne svi, ali dosta njih"Lucić je istaknuo da osim izgradnje kuća treba raditi i na gospodarskom oporavku poplavljenih područja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.