Događaji

HAK vozače poziva na oprez

Gust promet u smjeru mora i unutrašnjosti

 Gust promet u smjeru mora i unutrašnjosti

Pojačan je priljev vozila i u trajektnim lukama i pristaništima, no trajekti i katamarani plove redovito

Osim na ulaze u Marijanska svetišta, gužvi je danas bilo na prometnicama diljem Hrvatske.

Promet je na većini cesta u smjeru mora, ali i unutrašnjosti, vrlo gust. Kolone su na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba oko 5 km. Prema graničnom prijelazu Rupa kolona je oko 6 km. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 4 km, a proteže se i na Istarski ipsilon, Kolona je i na autocesti Zagreb-Macelj, te pred čvorom Krapina, rekla je Irena Belamarić iz HAK-a..

HAK vozače poziva na oprez i strpljenje, a evo i što su savjetovali oni koji su tijekom dana bili na putu:

"Oni koji idu prema moru nikako Lučko. Tamo negdje iza Karlovca su grozne gužve od Lučkoga do Bosiljeva dva", savjetovao je jedan od putnika.

"Ja sam se sada vratila i išla sam skroz starom cestom preko Josipdola na staru karlovačku. Nikakva gužva, nikakvi problemi. Ljudi, starom cestom", savjetovala je slušateljica Iva.

Pojačan je priljev vozila i u trajektnim lukama i pristaništima, no trajekti i katamarani plove redovito, rekao je Ante Mrvica iz splitske Jadrolinije.

"Treći je vikend kolovoza obilježen vrlo jakim prometom tako da je i špica turističke sezone još u punom jeku. Ima jako puno povrataka, tako da možemo reći da je ovaj vikend i polazak i povratak izjednačen. Nema nikakvog ograničenja u plovidbi, a imali smo jedno dodatno putovanje za Supetar", rekao je Mrvica.

Kroz splitsku je trajektnu luku, kaže Mrvica, danas prošlo oko 30 tisuća putnika, no to je ipak nešto manje nego protekla dva vikenda. Mrvica očekuje da će splitska trajektna luka ovog vikenda brojiti nešto više od 50 tisuća putnika. Iz HAK-a javljaju da se pojačan promet očekuje i tijekom sutrašnjeg dana, posebno u smjeru unutrašnjosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.