Događaji

Povijesna turneja

Papa na Kubi: Na misi u Havani očekuju milijun ljudi

 Papa na Kubi: Na misi u Havani očekuju milijun ljudi

Papa Franjo stigao je na Kubu. U govoru u havanskoj zračnoj luci pozvao je Kubu "da se otvori svijetu" i pohvalio uspostavu diplomatskih odnosa sa SAD-om.

Papa je u Havani započeo povijesnu turneju na kojoj će u idućih devet dana pohoditi i SAD. Odmah po dolasku pozvao je dvije zemlje da nastave približavanje kao primjer pomirbe za čitav svijet.

"Već nekoliko mjeseci svjedoci smo događaju koji nas ispunjava nadom. Radi se o procesu normalizacije odnosa između dvije nacije koje iza sebe imaju desetljeća otuđenosti. To je znak pobjede kulture susreta i dijaloga".

Papu je uz najviše državne počasti u zračnoj luci dočekao kubanski predsjednik Raul Castro. Srdačno rukovanje u medijima je pokrenulo spekulacije o povratku komunističkog lidera i ateista u okrilje crkve.

Sveti Otac će danas održati misu u Havani. Na Trgu revolucije očekuje se gotovo milijun ljudi, a među tri i pol tisuće visokih uzvanika uz kubanskog kolegu i argentinska predsjednica Cristina Kirchner. Navečer bi se Papa trebao susresti s mladim Kubancima. Franjo će na Kubi boraviti do utorka.

On je inače treći papa koji je posjetio karipske narode, nakon Ivana Pavla II I Benedikta XVI.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.