Događaji

Sanaderova obrana ispunila je tijekom vikenda zadaću

Sutra odluka o Sanaderovoj jamčevini

 Sutra odluka o Sanaderovoj jamčevini
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši premijer Ivo Sanader i dalje u Remetincu čeka odluku o izlasku na slobodu. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda o njegovoj jamčevini odlučivati će ipak tek sutra.

Sanaderova obrana ispunila je tijekom vikenda zadaću. Prema nalogu suda nadopunili su dokumentaciju za jamstvo. Za izlazak bivšeg premijera iz Remetinca, podsjetimo, ponudili su dvije nekretnine od 12 milijuna i 400 tisuća kuna nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu protiv njega u aferi svih afera- Fimi media.

Međutim, sud nije bio zadovoljan dostavljenim papirima. Sanaderova odvjetnica Sloković tada je pojasnila kako kuća odvjetnika Suića, koja je ponuđena kao jamčevina, nije prihvaćena jer je Suić upisan na svoju kuću dva puta u udjelima po jednu polovicu.

Tada je ironično komentirala da će angažirati PMF kako bi oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo. U svakom slučaju, podnijeli su danas proširenu dokumentaciju i sad je na potezu Izvanraspravno vijeće Županijskog suda koje će na tu temu zasjedati sutra, rekao je Media servisu glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

"Ivo Sanader će biti pozvan iz istražnog zatvora i on se ukoliko želi, može odazvati tom pozivu i prisustvovati sjednici Vijeća", rekao je Devčić.

Na odluku Vijeća, kakva god ona bila, mogu se žaliti obje stranke u postupku, a rok za žalbu je 3 dana. O njoj odlučuje Vrhovni sud bez definiranog roka. Tek nakon pravomoćnog rješenja bivši premijer bi mogao izaći iz zatvora u Remetincu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.