Događaji

Sutra poboljšanje vremena

Rekordne kiše diljem Dalmacije

Rekordne kiše diljem Dalmacije
PIXSELL

Danas su tijekom dana u većem dijelu Dalmacije pale obilne količine kiše. Podaci DHMZ-a pokazuju kako je u zadnja 24 sata najviše kiše je palo na splitskom aerodromu Resnik, čak 130 mm. U Splitu (Marjan) je izmjereno 102.8 litara kiše, a u Šibeniku 105.3 litre kiše po kvadratnome metru.

Za oba grada radi se o količinama koje su veće od listopadskog prosjeka, piše Crometeo. U Splitu je listopad je s prosječnih 77.7 litara kiše četvrti najkišovitiji mjesec, a u Šibeniku je s 82.6 litara treći najkišovitiji mjesec u godini. Količine kiše koje su pale tijekom subote u Splitu i Šibeniku tek su nešto manje od prosjeka za  studeni, koji je  inače u oba grada najkišovitiji mjesec u godini.

U Šibeniku je u prvih deset dana ovog mjeseca već palo 178.7 litara kiše, što je 216 posto mjesečnog prosjeka. U Splitu su u listopadu do jutros pale 133 litre kiše, ukupno 171 posto mjesečnog prosjeka, navodi Crometeo, dodajući kako su velike količine kiše pale i u Makarskoj, Zadru, Kninu, Imotskom, Komiži, Metkoviću te u drugim gradovima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.