Događaji

Izbjeglička kriza

Slovenija počinje postavljati ogradu na granici s Hrvatskom

 Slovenija počinje postavljati ogradu na granici s Hrvatskom

Slovenija počinje postavljati ogradu na granici s Hrvatskom koju je nabavila u Mađarskoj. Tvrde da ju financira Europska unija. Premijer Miro Cerar poručuju pak da granica ostaje otvorena.

"Svrha je isključivo usmjeravanje izbjeglica koji pokušavaju ilegalno prijeći granicu na kontrolne točke na granici.

Granica ostaje otvorena, ali i nadzirana", rekao je Cerar.Iz hrvatske vlade su priopćili da će učiniti sve da zaštite hrvatske državne interese te da je premijer Milanović razgovarao telefonom sa Cerarom i da je potvrđen nastavak suradnje dviju zemalja oko izbjeglica.

Tijekom jučerašnjeg dana u Republiku Hrvatsku ušlo je 6453 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu sinoć se nalazilo 2159 osoba.

Od početka migracijske krize u Republiku Hrvatsku ušlo je 354446 migranta, izvijestio je sinoć MUP. Na Malti počinje dvodnevni summit o zaštiti vanjskih granica Europske unije. No, summit je već šesti ove godine, a kako je niz ranije dogovorenih mjera ostao tek mrtvo slovo na papiru, ni od ovog se ne očekuje puno. Frontex je objavio da je u EU u proteklih deset mjeseci ilegalno ušlo milijun i 200 tisuća izbjeglica, što je više nego cijele prošle godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.