Događaji

Osveta za srušeni avion

U tijeku žestoki zračni napadi ruskih snaga na Raqqu

U tijeku žestoki zračni napadi ruskih snaga na Raqqu

Svega nekoliko sati nakon što je Vladimiru Putinu predočeno izvješće u kojem stoji da je rušenje ruskog aviona iznad Sinaja djelo terorista, uslijedio je žestok odgovor, javlja Index.hr

 U tijeku su žestoki zračni napadi ruskih snaga na Raqqu, grad na sjeveru Sirije nad kojim su kontrolu preuzeli džihadisti Islamske države i koji se smatra njihovim "glavnim gradom".

"U ovom trenutku ruske snage izvode žestoke zračne napade u Raqqi, što pokazuje da i oni postaju svjesni koliku prijetnju predstavlja Islamska država", kazao je visoki francuski dužnosnik za Reuters.

Podsjetimo, Putin je najavio osvetu teroristima ISIS-a za rušenje ruskog aviona, u kojem je poginulo 224 putnika i članova posade. U Egiptu su uhićene dvije osobe za koje se sumnja da su teroristima pomogle postaviti bombu u avion.

Francusko zrakoplovstvo također je bombardiralo uporište IS-a u Raki, na sjeveru Sirije, u noći s ponedjeljka na utorak, uništivši zapovjedni centar i centar za obuku, objavilo je francusko ministarstvo obrane.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.