Događaji

Prijavite se i vi

Adventski "đir": Stotine Djedova Božićnjaka na utrci u Zadru

Adventski

Zadar će uskoro dobiti još jednu odličnu manifestaciju - utrku Djedova Božićnjaka! Dio je to programa koji je danas predstavljen u Ledani, na konferenciji za medije u sklopu projekta Đir po gradu i Adventa u Zadru uz Soundset radio Centar i Ultra Sonik "Svi zaJedno za radost Božića".

Advent u Zadru zaista se pokazao kao sjajna ideja oživljavanja stare gradske jezgre u vrijeme blagdana, slažu se organizatori koji iz dana u dan primaju samo pozitivne komentare.

"Naša uspješna suradnja s Ultra Sonikom ovog ljeta na projektu Kvartoteke osigurala je preko 28 000 kuna za socijalnu samoposlugu. Nastavljamo s humanitarnom pričom pa imamo 25 borova za 25 godina Ultra Sonika koje ćemo proslijediti socijalno ugroženim obiteljima, za koje prikupljamo i donacije", kazala je Silvija Jurin s radio Soundset Centra.

Najavila je i veliku utrku Djedova Božićnjaka 19. prosinca. Prva takva održana je prošle zime u Zagrebu, a u Zadru se očekuje 300 sudionika. Prijave su otvorene za sve, jer je Sonik osigurao besplatna odijela! Starta se u 12 sati s Trga Petra Zoranića, ide se Kalelargom do Foruma i Pozdrava suncu. I ova će utrka biti humanitarnog karaktera i prikupiti sredstva za socijalnu samoposlugu u Zadru. Bit će spektakularno kada "Djedice" prodefiliraju cijelim gradom! Zadar će u svijet poslati jednu posebnu sliku, kaže Jurin. Prijavite se za sudjelovanje mailom .

Kreativne ruke učenika Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn za Advent su pripremile eko instalaciju. Čak 10 000 plastičnih čaša, svojevrsnog otpada, pretvorili su u ''svijetleće snježne kugle'' koje se svakim danom "množe" u Ledani. 

Iva Rogić i Nancy Orčić, voditeljice Dječjeg božićnog festivala, zadovoljne su odazivom. "Atmosfera je odlična, a uskoro nam stižu i gosti iz plesnog ansambla "Plesni kristal" i zbor iz Crikvenice. Očekuje nas još šest festivala s djecom od 4 do 12 godina, a u nedjelju nam stiže i sveta Lucija", kazala je Iva Rogić.

Što još dodati osim da vas ovim putem još jednom pozovemo da se pridružite prvom zadarskom Adventu koji je na Trg Petra Zoranića zaista donio blagdansko ozračje.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.