Događaji

Zaštitili suputnike

Kenijski muslimani zaštitili kršćane od napada islamista

Kenijski muslimani zaštitili kršćane od napada islamista

Grupa kenijskih muslima zaštitila je svoje kršćanske suputnike kada su ih za vrijeme putovanja autobusom napali naoružani islamisti, rekli su očevici.

Najmanje dvije osobe ubijene su kada su militanti napali autobus u blizini sela El Wake na granici sa Somalijom, koji je putovao iz glavnoga grada Nairobija prema Manderi.

Postoji sumnja da je riječ o pripadnicima militantne grupe Al Šabab, koja je u travnju na Sveučilištu Garisi ubila 148 studenata. Tada su navodno iz grupe izvlačili kršćane i ubijali ih, puštajući muslimane na slobodu.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad.

"Lokalno stanovništvo pokazalo je osjećaj domoljublja, međusobne solidarnosti i pripadnosti, inzistirajući na tome da ih pripadnici Al Šababa sve pogube ili da napuste autobus", rekao je guverner Mandere Ali Roba za privatni kenijski list Daily Nation.

Zaposlenik autobusne tvrtke Makah, koji je razgovarao s vozačem umiješanim u napad, za BBC je potvrdio da su se muslimani odbili razdvojiti od kršćana koji su zajedno s njima bili u istom autobusu.

Jedna je žrtva smrtno stradala u pokušaju bijega, nakon što su putnici prisiljeni da iziđu iz vozila, rekla je ista osoba za BBC.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.