Gastro manifestacija
Započele su aktivnosti oko 14. Šokolijade
Ninski šokol je postao gastronomski brend zadarske regije, a prepoznat je kao iznimno vrijedna delicija na tlu Hrvatske
Turistička zajednica grada Nina uputila je danas poziv svim zainteresiranim natjecateljima koji žele sudjelovati na ovogodišnjoj Šokolijadi.
Prijave se primaju do 10.01.2016. na broj telefona: 264 109, 265 247 ili osobno u Turističkoj zajednici Grada Nina.
Turistička zajednica Grada Nina također najavljuje kako će se natjecanje održati 16. i 17. srpnja 2016.
Promidžba, natjecanje, degustacija i eko-etno zabava odlike su ninske Šokolijade.
Ciljevi manifestacije su razvoj jedinstvene gastronomske manifestacije u Zadarskoj regiji, razvoj zaštitnog znaka (branda) na polju gastronomije, poticanje proizvodnje šokola kod mladih stanovnika ninskog kraja, poticanje proizvodnje šokola kod stanovnika na širem zadarskom području, ponuda šokola na jelovnicima ninskih restorana, te prepoznatljivost delicije u Hrvatskoj i povećana potražnja šokola na turističkom tržištu.
Ninski šokol je postao gastronomski brend zadarske regije, a prepoznat je kao iznimno vrijedna delicija na tlu Hrvatske.
U 2014. godini Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia dodijelili su Šokolijadi nagradu Simply the best sa zlatnim znakom za očuvanje i spas tradicije pripreme ninskog šokola i kreativan razvoj gastronomske turističke ponude.
U suradnji s lokalnim medijskim kućama prate se aktivnosti od podjele mesa preko pripreme šokola, zatim sazrijevanje proizvoda zbog informiranja javnosti o ovoj atraktivnoj manifestaciji počevši od siječnja do zatvaranja Šokolijade koja će se ove godine održati 16. i 17. srpnja.
Vezane vijesti
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
-
Grad Nin i komunalno poduzeće s lokalnom turističkom zajednicom sinergijskim djelovanjem uključili su se u projekt sadnje dodatnih stabala koje će koristiti kao kompenzacija emisije ispušnih plinova automobilskih turističkih posjeta Ninu, odnosno Republici Hrvatskoj.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
Izdvojeno
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
-
Hrvatski skijaš Samuel Kolega osvojio je šestu poziciju na slalomu Svjetskog kupa u francuskom Val D'Isereu, čime je izjednačio svoj najbolji doseg karijere.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.