Događaji

Primitivci

Napadi na žene u Koelnu odvijali se prema jezivom arapskom običaju?

Napadi na žene u Koelnu odvijali se prema jezivom arapskom običaju?

Svjetski mediji i dalje izvještavaju o strašnim seksualnim napadima koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u Koelnu, a koji su uznemirili cijeli svijet. Neki izvještaji iz policije već su postali dostupni javnosti, a sad se pojavilo još novih detalja.

Policija je izrazila zabrinutost da bi se takvi napadi mogli ponoviti te naglasili da će odsad posebnu pozornost posvetiti borbi protiv takvih kaznenih djela. Za takvu vrstu kolektivnog zlostavljanja iskoristili su arapski izraz "taharrush gamea", piše RT.

Fedralni ured kriminalističke policije izjavio je kako je seksualno uznemiravanje žena u javnosti rašireno u arapskim zemljama te da je to upravo ono što se dogodilo u Koelnu tijekom novogodišnje noći. I oni su koristili naziv "taharrush gamea".

Ministar Maas tražio istragu

"Takvi se zločini događaju uglavnom tijekom velikih okupljanja ljudi, poput demonstracija, i kreću se od spolnog uznemiravanja do silovanja", izjavili su iz Federalnog ureda kriminalističke policije.

Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas pozvao je ranije vlasti da istraže jesu li napadi u Kölnu bili povezani sa sličnima koji su u isto vrijeme zabilježeni u Berlinu, Frankfurtu, Stuttgartu i Bielefeldu te dodao da nitko ne može reći da takvi napadi nisu bili koordinirani i unaprijed pripremani.

Do jučer je zabilježeno 516 kaznenih prijava za neki oblik zlostavljanja tijekom novogodišnje noći u Kölnu, a 40 posto ih se odnosi na seksualno zlostavljanje.

"Taharrush gamea" poznat je iz Egipta, gdje su grupe muškaraca tijekom prosvjeda na trgu Tahrir 2011. godine seksualno zlostavljale i silovale više žena. Muškarci pritom prvo okruže ženu, ponekad i više njih. Zatim oni iz unutarnjeg kruga zlostavljaju žrtvu, dok oni iz vanjskog spriječavaju ulazak onih koji ženi pokušavaju pomoći.

Napadači se najčešće izvuku

Napadi najčešće ostanu nekažnjeni, budući da je policiji zbog općeg meteža i kaosa teško identificirati tko je sve bio izravno uključen u zlostavljanje.

Zapadni je svijet za ovakvu vrstu zlostavljanju po prvi put čuo nakon nemira na Tahriru, a tada je jedna od žrtava bila i CBS-ova novinarka Lara Logan koja je izvještavala o prosvjedima. Logan je nekoliko mjeseci kasnije u jednoj TV-emisiji ispričala da ju je razularena grupa muškaraca zlostavljala, i opisala to kao "silovanje rukama".

Novinarka je napadnutaa nakon što se nakratko odvojila od svoje ekipe. Zlostavljanje je trajalo više od pola sata, a u jednom je trenutku čula kako jedan od napadača više "Skinimo joj hlače!". Na sreću, uspjela se izvući, a na snimkama je kasnije utvrđeno kako je napad počeo nakon što je netko uzviknuo da je ona izraelska Židovka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.