Događaji

Akcija HGSS-a

HGSS uz pomoć Facbooka pronašao izgubljenu ženu

HGSS uz pomoć Facbooka pronašao izgubljenu ženu

Sinoć u 20:20 sati HGSS je zaprimio poziv Centra 112 kojim su obaviješteni da je na području Šestina podnio Medvednice nestala starija ženska osoba. Nadležne službe odmah su pokrenule akciju ptorage.

 

Na teren su po pozivu izašli djelatnici MUP-a i spašavatelji Stanice Zagreb koji su odmah u razgovoru s obitelji i policijom počeli planirati potragu. Niske noćne temperature i dob nestale osobe tražili su vrlo brzo planiranje potrage i što skoriji izlazak na teren. U potragu je odmah uključen veliki broj spašavatelja i jedan potražni pas s vodičem radi brze pretrage terena.

Facebook se pokazao iznimno korisnim, budući da je preko te mreže obitelj očevidaca prikupila podatke o kretanju žene. Sukladno dobivenim podacima područje potrage stalno se prilagođavalo.

Na veliko olakšanje obitelji, nestala osoba pronadjena je nekoliko minuta prije ponoći od strane djelatnika policije te je time potraga završila.

U potrazi je sudjelovalo 19 spašavatelja Stanice Zagreb, jedan potražni pas, obiteljski prijatelji nestale osobe te veći broj djelatnika MUP-a s kojima je ostvarena odlična suradnja kako na terenu, tako i u kabinetskom planiranju same strategije potrage", priopćio je HGSS.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.