Događaji

(Ne)vrijeme

Za kraj mjeseca stižu kiša, olujno jugo, valovi i plima: Vjetar će udarati do 120 km/h

Za kraj mjeseca stižu kiša, olujno jugo, valovi i plima: Vjetar će udarati do 120 km/h

Posljednji vikend u veljači donosi ciklonu koja se formirala u zapadnom Sredozemlju. Jugo će biti najjače u drugom dijelu nedjelje, kada će ponegdje na moru orkanski udari prelaziti 120 km/h, javlja Crometeo.

Danas na većini Jadrana prevladava umjereno do znatno oblačno s mjestimičnom kišom, dok se najviša dnevna temperatura kreće oko 8 stupnjeva u zaobalju te ugodnih 16 stupnjeva na otocima.

Olujno jugo

U nedjelju promjenjivo oblačno uz povremena kraća sunčana razdoblja. Povremeno će padati kiša, iako značajnijih količina kiše uglavnom neće biti. Kasno navečer novo jače naoblačenje sa zapada, pa će u noći na ponedjeljak biti kiše, a ponegdje i izraženih pljuskova s grmljavinom. Puhat će jako do olujno jugo koje će u drugom dijelu dana na moru mjestimice imati orkanske udare preko 120 km/h. Značajno će se povećati valovitost mora pa su izgledi značajni poremećaji u prometu morem, osobito u drugom dijelu dana. U noći na ponedjeljak i u prvom dijelu ponedjeljka moguća je ciklonalna plima. Nedjelja će biti topla već od jutra, najviše dnevne temperature od 12 do 18°C.

Oblačno i u unutrašnjosti

U unutrašnjosti također vlada uglavnom suho vrijeme uz kombinaciju oblaka i sunčanih razdoblja. Najviša dnevna većinom se kreće između 5 i 10, u Lici i Gorskom kotaru mjestimice i niža.

U nedjelju toplije. Prijepodne i sredinom dana većinom suho uz sunčana razdoblja. Poslijepodne sve oblačnije, a kiša će najprije početi u Lici i Gorskom kotaru da bi se navečer vjerojatno širila i na nizinska područja. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, a najviša dnevna između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža.

Ponedjeljak počinje kišno, ali bi se tijekom dana trebalo razvedriti. Ostat će toplo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.