Događaji

Potvrđeno

Slučaj Soboli: Odbačena kaznena prijava protiv Karamarka

 Slučaj Soboli: Odbačena kaznena prijava protiv Karamarka

Kaznena prijava koju je, zbog nezakonitog poslovanja tvrtke Soboli, protiv predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, podnijelo Partnerstvo za društveni razvoj, odbačena je...

 
U USKOKu ističu da je "na temelju rezultata kriminalističkog istraživanja koje je po nalogu Uskoka proveo PNUSKOK" pribavljena cjelokupna relevantna dokumentacija te je ispitano "više službenih i odgovornih osoba", piše HINA.
 
Dodaje se da je utvrđeno da u predmetnom slučaju ne postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela kako iz nadležnosti ovog Ureda, tako ni drugih kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti.
 
Podsjetimo, još dok je bio ministar unutarnjih psolova Karamarko se suočio s optužbom da je preko svoje tvrtke Soboli izvukao više od 280 milijuna kuna iz nekoliko državnih poduzeća. Tvrtku je osnovao 2002.godine, a devet godina kasnije prijavio ga je predsjednik udruge Partnerstvo za društveni razvoj, Munir Podumljak, koji je tvrdio da su upravo tvrtke u vlasništvu Tomislava Karamarka dobivale sporne poslove u javnim poduzećima.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.