Događaji

"Dok je Srbije, bit će i Kosova!"

Srpski patrijarh: U Kosovo su naša Golgota i Jeruzalem

Srpski patrijarh: U Kosovo su naša Golgota i Jeruzalem
Dino Stanin/PIXSELL

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej u srijedu je Božićnom poslanicom pozvao na život u međusobnoj bratskoj ljubavi i posebno na molitvu za 'raspeto Kosovo i Metohiju' poručivši da dok je Srba bit će i Kosova

Patrijarh SPC-a Irinej u Božićnoj poslanici pozvao je na život u međusobnoj bratskoj ljubavi, a sunarodnjacima poručio da se posebno mole za Kosovo.

"Dok je Srba, bit će i Kosova!", poručio je patrijarh Irinej u Božićnoj poslanici, pozivajući na uzajamnu ljubav Božića i posebno molio za sve vjernike SPC-a u domovini i dijaspori te poručio 'Posebno se molimo za raspeto Kosovo i Metohiju, našu duhovnu i nacionalnu kolijevku', rekao je Irenej.

"Kosovo je duša Srbinova!", i "Zato će Kosovo i Metohija biti i ostati naša zemlja, jer su tu naša Golgota i naš Jeruzalem", poručio je Irinej.

"Božić nam osnažuje i vraća biblijski blagoslov: Rađajte se i množite i napunite zemlju! Daj Bože, da ovaj blagoslov postane mjerom života srpskog naroda i svih naroda na zemlji, jer bi na taj način pakao bratoubojstva i čedomorstva bio zamijenjen rajskim mirom i punoćom života", istaknuo je patrijarh srpski Irinej u Božićnoj poslanici.

Osim Srpske pravoslavne crkve, Božić po julijanskom kalendaru slave i druge istočne crkve kao što su Jeruzalemska patrijaršija, Ruska pravoslavna crkva, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora u Grčkoj, slijedbenici starog kalendara u Grčkoj te egipatski Kopti.


Reci što misliš!