Događaji

150 kuna

Osječko-baranjska županija za isplatu uskrsnica umirovljenicima osigurala 1,4 milijuna kuna

Osječko-baranjska županija za isplatu uskrsnica umirovljenicima osigurala 1,4 milijuna kuna

U Osječko-baranjskoj županiji je počela isplata uskrsnica umirovljenicima s mirovinama manjim od 1200 kuna, za koje je županija ove godine osigurala 1,4 milijuna kuna, izvijestio je u četvrtak osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić na konferenciji za novinare u Osijeku.

Prema podacima koje su dobili od Zavoda za mirovinsko osiguranje, na području Osječko-baranjske županije čak 6117 umirovljenika nema mirovinu veću od 1200 kuna, a kao jednokratnu pomoć u ove blagdanske dane, županija će im isplatiti uskrsnice u iznosu od 150 kuna.

„Isplata je u tijeku. Oni umirovljenici koji smatraju da imaju pravo na uskrsnicu budući da im mirovina nije veća od 1200 kuna, a ne dobiju je, neka se jave našem Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb", poručio je župan Šišljagić.

Dodao je kako županija pokazuje socijalnu osjetljivost prema građanima koji su slabijeg imovinskog stanja, te izrazio zabrinutost zbog činjenice da iz godine u godinu raste i broj zahtjeva prema županiji za isplatu jednokratne pomoći.

„Tijekom cijele godine nam se javljaju ljudi koji su se našli u financijskim problemima. Traže pomoć. Neki nemaju za struju, neki za ogrjev, neki trebaju za liječenje", kazao je Šišljagić.

Dok je, primjerice, 2010. godine, na zahtjev građana županija isplatila 685.000 kuna jednokratnih pomoći, tijekom godina broj se zahtjeva stalno povećavao, pa je samo prošle godine isplaćeno 1,4 milijuna kuna pomoći.

Jednokratna pomoć, ovisno o broju članova obitelji i vrsti namjene, iznosi oko 300 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.