Događaji

Nova donacija

Zagreb za Gunju: Mještanima podijeljeno 18.000 pilića

 Zagreb za Gunju: Mještanima podijeljeno 18.000 pilića

Gotovo dvije godine nakon velike poplave, Grad Zagreb i dalje pomaže Gunji. Gradonačelnik Bandić je zajedno sa suradnicima mještanima podijelio 18 tisuća pilića i skoro 22 tone hrane za njih:

"Kao što nećemo zaboraviti Vukovar što je dao u ratu, tako je u miru dala Gunja. Za par mjeseci će ovdje doći kokice hrvatice, Hrvatice inače zahtijevaju posebnu njegu, pa i kokice hrvatice."

Zagreb je Gunji do sada već dostavio pomoć u obliku kućanskih aparata, materijala za obnovu kuća, aparata za isušivanje i besplatnih udžbenika za školarca. Nova donacija vrijedna ukupno oko 160 tisuća kuna također je razveselila mještane:
 

Puno manje riječi hvale dio mještana ima za Ministarstvo graditeljstva, koje je obnavljalo kuće uništene u poplavi. Jadranka Franić nije zadovoljna obavljenim poslom:

"Super je obnovljeno, ne daj Bože da se ikome obnavlja tako, obnova je gora od poplave, pokazat ću vam svoju kuću, koja je već popucala. Nije napravljeno kako treba, većina kuća je napravljena do pola."

Načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić s time se ne slaže, kaže da je stanje svakim danom sve bolje:

"Nikad se ne može svima ugoditi, ali je jako puno napravljeno, radi se punom parom, rade se ceste, a do 1.6. ili 15.6. bit ćemo potpuno obnovljeni, kuće će sve biti obnovljene, useljene, Gunja će biti još ljepša nego prije poplava."

Poplavljena područja za sada još uvijek nije obišao predsjednik Vlade Tihomir Orešković. Gradonačelnik Bandić mu je za to pronašao opravdanje, ali i ponovio upozorenje o potpori Vladi koju joj je pružila njegova stranka:

"Orešković ima puno više obaveza, ja vodim samo pola Hrvatske, ja cijelu Hrvatsku, treba mu dati podršku, vrstan je menadžer, trebamo pričekati još 3 mjeseca, ako se ne štarta onda će moj klub inzistirati na preslagivanje ali ja se nadam da to neće biti potrebno."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.