Događaji

Nova donacija vrijedna oko 160 tisuća kuna

Nova donacija razveselila mještane Gunje

 Nova donacija razveselila mještane Gunje

Gotovo dvije godine nakon velike poplave, Grad Zagreb i dalje pomaže Gunji. Ovoga tjedna zagrebački gradonačelnik podijelio im je 18 tisuća pilića i gotovo 22 tone hrane, a kolegica Andrila Andri popričala je s mještanima i o njihovom životu u Gunji.

Velike poplave u svibnju 2014. godine pogodile su istočni dio Hrvatske, rijeka Sava dostigla je rekordnu razinu te probila nasipe kod Rajevog Sela i Račinovaca. Nekoliko tisuća stanovnika evakuirano je, a Hrvatska se ujedinila u humanitarnoj pomoći tom području. Gotovo dvije godine tamošnji stanovnici i dalje čekaju da se obnova kuća završi, a imaju uvjeravanja kako će do početka ili sredine lipnja svi useliti u svoje kuće.

Prošloga tjedna s donacijom se ponovno iskazao Grad Zagreb koji je Gunji do sada već dostavio pomoć u obliku kućanskih aparata, materijala za obnovu kuća, aparata za isušivanje i besplatnih udžbenika za školarce. Nova donacija vrijedna oko 160 tisuća kuna također je razveselila mještane:
 

No dio mještana nema baš riječi hvale za resorno Ministarstvo graditeljstva koje je porušene i uništene kuće u poplavi obnavljalo. Jadranka Franić nije zadovoljna obavljenim poslom:

"Super je obnovljeno, ne daj Bože da se ikome obnavlja tako, obnova je gora od poplave, pokazat ću vam svoju kuću, koja je već popucala. Nije napravljeno kako treba, većina kuća je napravljena do pola."

Načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić s time se ne slaže, kaže da je stanje svakim danom sve bolje:

"Nikad se ne može svima ugoditi, ali je jako puno napravljeno, radi se punom parom, rade se ceste, a do 1.6. ili 15.6. bit ćemo potpuno obnovljeni, kuće će sve biti obnovljene, useljene, Gunja će biti još ljepša nego prije poplava."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.