Događaji

Zadarska Liga protiv raka

Iznajmljivanjem stana do novca za pomoć onkološkim pacijentima

Iznajmljivanjem stana do novca za pomoć onkološkim pacijentima

Zadarska Liga protiv raka dala je u višegodišnji zakup stan koji ima na Poluotoku, a novac od iznajmljivanja utrošit će u humanitarne svrhe. Riječ je o poznatoj humanoj gesti obitelji Švelec, o stanu kojeg je oporučno Ligi darovala Dobrila Švelec prije dvije godine.

Ugovor o zakupu stana sklopljen je s tvrtkom Prestige Zadar koja u projekt adaptacije ulaže nešto više od 230 tisuća kuna, a radovi počinju već sutra - najavio je Igor Karuc, suvlasnik tvrtke, koji je kao jamstvo za ovaj projekt dao i osobnu mjenicu od 500 tisuća kuna:

Stan bi trebao biti gotov kroz mjesec i pol dana i stavljen u funkciju - najam stana u turističke svrhe.

Ugovor je sklopljen na 13 godina, a mjesečna naknada iznosi tisuću i 700 kuna odnosno nešto više od 20 tisuća kuna na godišnjoj razini za pomoć onkološkim bolesnicima i daljnje akcije Lige protiv raka.

Predsjednik Lige dr. Branko Dukić:

''Osnovna naša crta vodilja ili ideja je bila da taj stan ne želimo prodati već ako ga idemo prodati to će biti isključivo namjena za nabavu aparata za zračenje kada to dođe vrijeme.

Pri tom će pravo prvokupa imati upravo tvrtka Prestige s kojom je liga ostvarila jako dobru suradnju. Primjerice, za potrebe Lige spomenuta tvrtka ponudila je sve svoje smještajne jedinice'', kazao je Dukić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.