Događaji

Na natječaj za glavnoga ravnatelja HRT-a pristiglo pet pravovaljanih prijava

Na natječaj za glavnoga ravnatelja HRT-a  pristiglo pet pravovaljanih prijava

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije otvorio je danas ponude kandidata za novoga glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije te je utvrdio kako je svih pet zaprimljenih prijava pravovaljano i u skladu s uvjetima natječaja, uključujući i prijavu sadašnjega vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniše Kovačića. 

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije na konferenciji za novinare objavio je kako su kao kandidati na temelju pravodobnih i pravovaljanih prijava potvrđeni vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić, bivši glavni ekonomist Hrvatske radiotelevizije Ante Rončević, povjesničar Josip Jurčević, kandidat za ministra kulture iz redova HDZ-a Dinko Čutura te nekadašnji direktor programa Hrvatske radiotelevizije Božidar Domagoj Burić. 

Član je Nadzornoga odbora Hrvatske radiotelevizije Miroslav Grgić, odgovarajući na upite okupljenih novinara o tomu je li prijava vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniše Kovačića bila u skladu s uvjetima natječaja jer je vlastitu prijavu osobno urudžbirao na Hrvatskoj radioteleviziji, odgovorio kako Kovačićeva prijava jest pravovaljana. 

Grgić je pojasnio kako se pošta koja je pristigla na javni natječaj za imenovanje glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije preko Službe ekspedita, koja obavlja poslove pisarnice Hrvatske radiotelevizije, neovisno o tome je li zaprimljena izravno od stranke, dostavom ili na drugi način, smatra valjano zaprimljenom poštom. 

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije pristigle će prijave tijekom sutrašnjega dana uputiti u daljnji postupak u Hrvatski sabor. (eZd)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.