Događaji

Slučaj INA vodi Orešković

Karamarko se povlači iz arbitraže zbog medijskog linča

Karamarko se povlači iz arbitraže zbog medijskog linča

Premijer Tihomir Orešković jučer je objavio kako će on preuzeti vođenje slučaja INA-e. Rekao je da iz arbitražnog postupka nećemo izaći, ali da će početi pregovore s MOL-om prije nego završi postupak što su iz MOL-a pozdravili.

 

Iz cijele se priče pak odlučio povući Tomislav Karamarko.

"Zbog medijskog linča na moju obitelj i mene osobno, donio sam odluku da se izuzmem iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e, sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji sam im uputio. Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. Na taj sam način htio prekinuti promašenu politiku prošle neuspješne Vlade i još neuspješnijeg premijera koji je svojom politikom Hrvatsku posvađao sa svima i doveo nas na rub međunarodne izolacije.

U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima," napisao je Karamarko na svom Facebook profilu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.