Događaji

Nova hit destinacija

Imotski očekuje rekord od 30 tisuća noćenja u sezoni

Imotski očekuje rekord od 30 tisuća noćenja u sezoni

Nakon prošlogodišnjih 20 tisuća, Imotski ove godine očekuje rekord od 30 tisuća noćenja u sezoni.

"Čak je možda tih 30 tisuća umjereno pesimistična brojka. Vjerujemo da će to biti i značajno više, ali to su nekakve naše projekcije."

Izjavio je direktor Turističke zajednice Imotski Luka Kolovrat. Prije 20-ak dana u Imotskom je registriran 100. smještajni objekt. Danas na ovom području ima 111 luksuznih vila s bazenima i teretanom.

"Smještaj je komotan, s parkingom, većina i s garažom. To je nešto što je čak i komotnije nego što je u 50-ak kilometara udaljenijim destinacijama Makarske rivijere, a s druge strane, nije toliko skup."

Prirodnih ljepota i gostoljubljivosti domaćina ne manjka. No turisti se često žale da u samom središtu grada nema restorana. Bilo je naznaka, ističe Kolovrat, da će se ove sezone otvoriti dva, ali najave se nisu obistinile. No u gastro-enološkoj ponudi velik su pomak napravili vinari.

"Ima dosta vinarija koje su stalno otvorene. U blizini je eko-selo, dva hotela s jako dobrom ugostiteljskom ponudom. Istina je da fali restoran baš u središtu grada, ali par kilometara od grada postoji dosta kvalitetnih i ne toliko skupih mjesta za jesti."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.