Događaji

Čiovski most i dvorac Vitturi

Predsjednica Grabar Kitarović u Trogiru i Kaštelima

Predsjednica Grabar Kitarović u Trogiru i Kaštelima

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je posjetila Trogir, a zatim i dvorac Vitturi u Kaštelima.

"Predsjednica je u staroj gradskoj jezgri u Trogiru posjetila više kulturnih spomenika, te katedralu i Samostan benediktinki Sv. Nikole gdje je njezin susret sa sestrama bio iznimno emotivan", izvijestio je gradonačelnik Trogira Ante Stipčić.

Kako je rekao Stipčić, predsjednica se zanimala za turističku situaciju u Trogiru te za gradnju mosta kojim će se kopno spojiti s otokom Čiovo.

"Obišla je i gradilište Čiovskog mosta gdje su je inženjeri izvijestili o dinamici graditeljskih radova i poteškoćama s kojima se suočavaju. Poteškoće su nastale s isporukom čeličnih konstrukcija iz Makedonije te su se u izgradnju tih zahtjevnih čeličnih konstrukcija uključile i hrvatske tvrtke 'Đuro Đaković' iz Slavonskog Broda i 'Montmontaža' iz Zagreba," rekao je Stipčić koji je bio u pratnji predsjednice Republike.

Dodao je kako vjeruje da će graditeljski radovi na Čiovskom mostu biti, kako je i planirano, završeni do kraja ove godine, a to znači da bi novoizgrađeni most već u idućoj turističkoj sezoni mogao  rasteretiti  prometne gužve u Trogiru zbog kojih se ljeti, katkad, stvaraju i višesatni prometni zastoji u tom gradu.

Predsjednica se iz Trogira policijskim gliserom dovezla do Kaštel Lukšića gdje je posjetila dvorac Vitturi i stalni postav izložbe u kaštelanskom muzeju koja govori o povijesti Kaštela.

Grabar Kitarović je ovogodišnja pokroviteljica kulturne manifestacije u Kaštelima "Legenda o Miljenku i Dobrili," koja je otvorena u nedjelju navečer. Tom kulturnom manifestacijom, koja se organizira treću godinu za redom, želi se povećati turistička atraktivnost Kaštela.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.