Događaji

Ministar Tolušić: Ako se ovaj trend nastavi, do kraja godine možemo bez problema doći i do 8 milijardi kuna.“

U samo tjedan dana povučeno 200 milijuna kuna iz EU fondova

U samo tjedan dana povučeno 200 milijuna kuna iz EU fondova

Prema podatcima Ministarstva financija, Republika Hrvatska je dosad u 2016. godini povukla više od 660 milijuna eura, odnosno više od pet milijardi kuna. U odnosu na prethodne godine, kada je Hrvatska povukla svega 558 milijuna eura u cijeloj 2015. i 548 milijuna eura u 2014. godini, ovo je veliki uspjeh Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ostalih tijela u sustavu upravljanja i kontrole EU fondova.

"Samo u proteklih tjedan dana Hrvatska je povukla 200 milijuna kuna iz EU fondova. Ako se ovaj trend nastavi, do kraja godine bez problema ćemo doći i do iznosa od 8 milijardi kuna“, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Od ulaska u Europsku uniju 2013. godine, Hrvatska je svake godine do sada povlačila iz EU fondova tek neznatno veći iznos od onoga kojeg je uplaćivala. Ovaj rezultat pokazatelj je dobrog dosadašnjeg rada i naznaka da će se to promijeniti te da će iskorištenost fondova značajno porasti i time potaknuti investicije i gospodarski oporavak Republike Hrvatske.

Većina ovih bespovratnih EU sredstava u Hrvatskoj je usmjerena na projekte iz područja poljoprivrede, prometa i zaštite okoliša, zatim na razvoj poduzetništva, ulaganja u obnovu studentskih domova, projekte znanstvenih institucija, projekte kulturne baštine i mnoge druge.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.