Događaji

Uhićen prije deset godina u Australiji

Kapetan Dragan: Nisam kriv, optužnica je komična

 Kapetan Dragan: Nisam kriv, optužnica je komična

Uz velike mjere osiguranja na splitskom Županijskom sudu jutros je održano prvo ročište u suđenju Draganu Vasiljkoviću poznatijem kao kapetan Dragan. Nakon što mu je pročitana optužnica Vasiljković se izjasnio da - nije kriv.

Nakon 20-minutnog čitanja optužnice Vasiljković je pred sudskim vijećem kojim predsjedava sudac Damir Romac rekao da ju razumije, ali da se se apsolutno ne osjeća krivim ni za jednu točku optužnice koje mu tužiteljstvo stavlja na teret.

Nakon uvodnih govora tužitelja i odvjetnika sudu se obratio i sam Vasiljković. Rekao je da je u zatvoru proveo 11 godina bez dokaza i bez presude, a optužnicu je ocijenio komičnom i bezobraznom.

‘Ja sebe doživljavam kao branitelja moje domovine Jugoslavije i smatram uvredljivim da me se naziva agresorom‘, rekao je Vasiljković.

Tereti ga se da je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi, te tijekom veljače 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Uhićen je prije deset godina u Australiji gdje je kao trener golfa živio pod lažnim imenom, a nakon duge pravne bitke izručen je tek lani. Suđenje koje prate jake mjere osiguranja nastavlja se 18. listopada ispitivanjem svjedoka. Tijekom postupka trebalo bi biti ispitano više od 55 svjedoka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.